Droomstart helpt Ajax aan punt in Manchester

6 november 2012, 22:35   Bijgewerkt: 6 november 2012, 23:43

Na de 3-1 overwinning in de eigen Amsterdam ArenA is Ajax er opnieuw in geslaagd te stunten tegen Manchester City. In Engeland sleepte de ploeg van trainer Frank de Boer een 2-2 gelijkspel uit het vuur. Door twee goals van Siem de Jong stond Ajax na zeventien minuten zelfs met 0-2 voor. Die voorsprong wist het niet vast te houden, maar het behaalde gelijkspel mag ook een prestatie van formaat genoemd worden.

De druk stond er vol op voor City. Niet alleen omdat het twee weken geleden verloren had in de ArenA, maar ook omdat het in de twee duels daarvoor slechts één puntje gepakt had. Als kampioen van Engeland is City het eigenlijk aan zijn stand verplicht om de overwinteren in de CL, maar na drie duels balanceerde het op een dun koord. Dat koord zou knappen als niet de volle buit behaald zou worden tegen Ajax.

Een debacle dreigde voor City en coach Roberto Mancini, die hevig onder druk stond, zal even gevreesd hebben dat, bij deze stand, de steenrijke clubeigenaren de dug-out in zouden komen om hem nog tijdens de wedstrijd te ontslaan. Yaya Touré zorgde er echter snel voor dat er weer hoop in de City-harten kwam. De sterke middenvelder draaide weg bij tegenstander Ricardo van Rhijn en knalde de 1-2 binnen.

Ajax deed niets onder voor de miljoenenploeg uit Manchester en was zelfs een paar keer dicht bij een derde treffer, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Na een uittrap van doelman Joe Hart won invaller Mario Balotelli het kopduel en lanceerde hij Sergio Agüero, die de 2-2 achter Vermeer schoot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen