Heerenveen-debutant Kum: "Snakte naar zo'n wedstrijd"

5 november 2012, 09:02

Christian Kum maakte zondag zijn debuut in de basis bij SC Heerenveen. Na ruim drie maanden blessureleed stond de verdediger, in de zomer overgekomen van ADO Den Haag, als linksback aan de aftrap in de wedstrijd tegen PEC Zwolle (2-1).

Kum is blij dat hij eindelijk zijn eerste volledige wedstrijd voor zijn nieuwe club gespeeld heeft, zegt hij op de officiële website van SC Heerenveen. "Ik kijk zeker tevreden terug op mijn wedstrijd, al moest ik de eerste helft wel wennen. Ten eerste heb ik al lang geen hele wedstrijd meer gespeeld, en ten tweede is het lang geleden dat ik op de linksbackpositie stond. Na rust kwam ik steeds beter in de wedstrijd."

"Het was heerlijk om negentig minuten te spelen", vervolgt de 27-jarige verdediger. "Ja, ik snakte wel naar zo’n hele wedstrijd. Zeker omdat ik er door mijn blessure een tijd uit ben geweest. Dan moet je wachten tot je een nieuwe kans krijgt om te spelen. Die kreeg ik nu, en dan is het helemaal lekker dat we ook gewonnen hebben."

Voor Kum was het geen verrassing dat hij als linkerverdediger in de basis stond tegen PEC Zwolle. "Zaterdag heb ik met trainer Marco van Basten gesproken over de linksbackpositie. De trainer vroeg hoe ik er over dacht om daar te spelen. Centraal achterin is mijn favoriete positie, maar ik kan ook links en rechts in de verdediging uit de voeten. Ik hield er na het gesprek rekening mee dat ik dit duel zou spelen, maar het blijft mooi als je dan vandaag ook daadwerkelijk je naam op het bord ziet staan. Bij de volgende wedstrijd weer? Ik hoop het wel, maar niemand is bij ons zeker van een basisplek, dus ik weet het niet. Ik denk dat ik me dit duel in elk geval goed heb laten zien. Ik heb mijn visitekaartje afgegeven; meer kan ik niet doen", besluit hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen