Makaay: "Castaignos toont weinig verbetering"

4 november 2012, 09:29

Roy Makaay is kritisch over de ontwikkeling die Luc Castaignos de afgelopen jaren doorgemaakt heeft. Makaay kent Castaignos uit hun gezamenlijke periode bij Feyenoord en concludeert dat hij sindsdien amper progressie geboekt heeft.

Castaignos verruilde Feyenoord in de zomer van 2011 voor Inter. In Italië kreeg de jonge spits geen poot aan de grond, waarna hij enkele maanden geleden overstapte naar FC Twente. Daar maakt de voormalig jeugdinternational nog weinig indruk.

"Ik kan niet beoordelen wat hij allemaal in dat jaar in Italië heeft gedaan", zegt Makaay aan de vooravond van FC Twente-Feyenoord bij de NOS. "Maar hij heeft nauwelijks gespeeld. En voor een jonge speler is het natuurlijk belangrijk om veel wedstrijden te spelen. Anderzijds heeft hij wel op hoog niveau kunnen trainen bij Internazionale."

Makaay ziet technisch weinig vooruitgang bij de 20-jarige aanvaller van FC Twente. "Ik zag hem laatst een voorzet met buitenkans rechts geven. Daar heb je ook een linkerbeen voor, denk ik dan. Ik zei twee jaar geleden al tegen hem dat hij zijn linkerbeen moest ontwikkelen. Dat gold ook voor het koppen. Wat ik tot dusver heb gezien van hem bij FC Twente vertoont hij daarmee echter nog niet veel verbetering."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen