Balende Boerrigter gaat 'voorlopig door de grond'

Balende Boerrigter gaat 'voorlopig door de grond'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

2 november 2012 – Het is hoogst onzeker of Derk Boerrigter komend weekend mee kan doen in de competitiekraker tussen Ajax en Vitesse. De vleugelaanvaller, die al weken worstelt met zijn vorm, viel in de bekerwedstrijd tegen ONS Sneek uit met een blessure.

Op de vraag of hij de wedstrijd tegen Vitesse, en die in de Champions League tegen Man City drie dagen later, haalt, is het antwoord van Boerrigter in AD Sportwereld wat somber. "Dat valt nog te bezien. Het is afwachten, maar het voelt in ieder geval niet prettig aan. Voorlopig ga ik door de grond bij elke beweging, of ik nu zit, lig of sta."

Los van zijn blessure baalt Boerrigter als een stekker van de moeizame periode die hij doormaakt in Amsterdam. "Je moet eens weten hoe ik me voel. Ik had me voorgenomen om dit seizoen nog beter, sterker en beslissender te worden dan het vorige. Maar op dit moment is het tegenovergestelde het geval. Ik heb redelijke wedstrijden afgewisseld met mindere. Eerlijk gezegd heb ik de vorm van vorig jaar nu gewoon niet. Op de training was er zelfs een periode dat ik geen pepernoot raakte. Hoe dat kwam, ik weet het écht niet. Ik doe er alles aan om het terug te krijgen. Werk keihard aan mezelf, doe extra dingen na de training. Afwerken, eigen oefeningen. Maar het is niet zo dat je even met je vingers knipt en daar is het weer", verzucht hij.

gerelateerd