V/d Brom verliest, Zulte-Waregem medekoploper

27 oktober 2012, 22:06   Bijgewerkt: 27 oktober 2012, 22:32

Met een uur vertraging heeft coach John van den Brom met Anderlecht de uitwedstrijd tegen Charleroi in de Belgische Pro League verloren. De Nederlander zag zijn team zaterdag met 2-0 onderuit gaan in Wallonië.

De aftrap stond eigenlijk voor 18.00 uur gepland, maar vanwege een gewapende gijzeling in de buurt van het stadion kon er pas een uur later afgetrapt worden. De politie had het gebied afgesloten, waardoor het voetbalcomplex onbereikbaar was geworden. De dader zou inmiddels zijn ingerekend.

En dus kon er om 19.00 uur wél begonnen worden. Anderlecht ging voortvarend van start, maar kon dat niveau niet volhouden en zag Charleroi na een half uur de score openen. Giuseppe Rossini (ex-FC Utrecht) trof doel met een kopbal. Een ongelukkig eigen doelpunt leidde vlak na rust tot de beslissing. Anderlecht-keeper Silvio Proto sloeg de bal bij een vrije trap van Charleroi tegen Marcin Wasilewski aan, waardoor het speeltuig via zijn Poolse ploeggenoot in het doel belandde.

Anderlecht, met Bram Nuytinck in de basis, wist de schade niet meer te herstellen. Daardoor blijft de Brusselse equipe op 22 punten steken. Het deelt de koppositie met Club Brugge, maar blauw-zwart speelt zondag nog tegen SC Lokeren.

Zulte-Waregem nestelde zich naast Anderlecht en Club Brugge aan kop met een 0-2 zege bij Waasland-Beveren. Bas Sibum kon dat niet voorkomen. De Nederlandse middenvelder had een basisplek bij de thuisclub en werd in de rust vervangen.

Coach Harm van Veldhoven boekte met KV Mechelen een ruime thuisoverwinning op Lierse SK. Oud-FC Groningen-spelers Thomas Enevoldsen (2) en Nicklas Pedersen maakten het verschil (3-0). Bij Lierse speelde Arjan Swinkels de hele wedstrijd. Adrie Koster ging thuis met Beerschot onderuit tegen OH Leuven (1-3).

AA Gent won de eerste wedstrijd sinds het ontslag van trainer Trond Sollied (ex-SC Heerenveen). Met Manu Ferrera in de dug-out en Sergio Padt onder de lat werd Bergen met 2-0 verslagen, door twee doelpunten van Ilombe Mboyo.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen