Been zegeviert, hoofdrol Schaars en Boulahrouz

25 oktober 2012, 20:57   Bijgewerkt: 25 oktober 2012, 21:50

Racing Genk heeft de koppositie in groep G van de Europa League behouden. De ploeg van coach Mario Been won donderdag de thuiswedstrijd tegen het oranje getinte Sporting Lissabon met 2-1.

Genk ging voortvarend van start, maar Sporting nam in de zevende minuut de voorsprong. Uit een corner werd Stijn Schaars aangespeeld. De oud-AZ’er haalde van buiten ‘de zestien’ uit en schoot, via een Belgisch lichaam, raak.

Corners waren beslissend in België, want Genk kantelde de score met twee goals uit een hoekschop. Oud-Feyenoorder Benjamin De Ceulaer maakte na 25 minuten gelijk door bij de tweede paal in geheel vrijstaande positie binnen te koppen. Elyaniv Barda bezorgde Genk twee minuten voor tijd de verdiende zege. Twaalf minuten eerder was Sporting met tien man komen te staan; Khalid Boulahrouz kreeg twee keer geel. Naast Schaars en Boulahrouz had ook Ricky van Wolfswinkel een basisplek bij de Portugezen. Bij Genk mocht Glynor Plet invallen.

Fehervar rolde Sporting vorige speelronde op en zorgde vanavond weer voor een verrassing, door thuis met 2-1 van FC Basel te winnen. Daardoor blijft de Hongaarse ploeg knap tweede in de groep. Het heeft zes punten, één minder dan Genk. Basel staat derde met twee punten. Sporting is hekkensluiter met slechts één punt.

De problemen bij de Portugezen houden dus aan. Dat kostte Ricardo Sa Pinto eerder deze maand zijn baan. Franky Vercauteren werd woensdag als zijn opvolger aangesteld, maar de 55-jarige Belg zat nog niet op de bank tegen zijn oude club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen