Plet helpt Been, Club Brugge krijgt pak slaag

20 oktober 2012, 21:59

In de Belgische Pro League heeft Mario Been het ‘Nederlands’ onderonsje met Adrie Koster gewonnen. De oud-Feyenoorder zag zijn Racing Genk zaterdag met 3-0 zegevieren over Beerschot.

Beerschot begon prima aan de wedstrijd, maar door een rake kopbal van Jelle Vossen kwam Genk in de 27ste minuut op voorsprong. Vijf minuten later zorgde Steven Joseph Monrose in de rebound voor de 2-0. Invaller Glynor Plet had achttien minuten voor tijd het slotakkoord. De Nederlandse spits, gehuurd van FC Twente, trof doel op aangeven van Vossen.

Genk klimt door de driepunter naar de derde plek. Het heeft 21 punten, één minder dan koplopers Anderlecht en Club Brugge. Het Anderlecht van trainer John van den Brom was vrijdag al met 2-0 te sterk voor Waasland-Beveren. Club Brugge leed een dag later bij OH Leuven zijn eerste seizoensnederlaag. Het werd liefst 4-1.

Carlos Bacca zette Brugge, waar Ryan Donk ontbrak vanwege een blessure, in de vijfde minuut nog wel op 0-1. Maar Leuven ging rusten met een 2-1 voorsprong door twee goals van Savaneh Ebrahim Ibou.

Brugge mocht weer hopen toen Kenny Thompson van Leuven in de 67ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg. Maar tien minuten later moesten ook de bezoekers verder met tien man, Michael Almebäck kreeg eveneens twee keer geel. Bovendien veroorzaakte hij een strafschop, die werd benut door Ibou. Ovidy Obvious Karuru strooide in de 82ste minuut extra zout in de Brugse wonden (4-1).

Zulte-Waregem had zich naast Anderlecht en Club Brugge op de koppositie kunnen nestelen, maar in eigen huis kreeg het pak rammel van SC Lokeren (0-3).