Silooy verlengt bij DC: "Verveel me geen dag"

17 oktober 2012, 14:28

Sonny Silooy blijft ook de komende jaren werken voor DC United. De oud-Ajacied gaat zijn contract bij de Amerikaanse club, waar hij onder meer jeugd opleidingen is, met twee jaar verlengen. Dat meldt Silooy op de website van Voetbal International.

Silooy is sinds 2011 werkzaam bij DC United. "Ik heb nieuwe coaches binnengehaald en begeleid", zegt hij. "Daarnaast willen ze hier heel graag dat DC United in de stijl van Ajax en FC Barcelona gaat spelen. De president heeft destijds zelfs nog met Johan Cruijff gebeld om te vragen of ik daarvoor geschikt was. Johan zei onmiddellijk ja."

"Als speler en als trainer weet ik hoe het is het 4-3-3-systeem te spelen. Dat betekent: veel trainingen met de bal en spelers individueel beter maken. Aangezien de meeste Amerikanen 4-4-2 gewend zijn, is dat dus best een omschakeling. Ik ben daar tien tot twaalf uur per dag mee bezig. Maar in Amerika wordt hard werken beloond", zegt hij.

Eerder werkte Silooy onder meer als zelfverstandig jeugdcoach bij Ajax. "Ik heb nog steeds de ambitie ooit weer voor de groep te staan, of terug te keren naar Ajax. Daar gebeuren momenteel goede dingen en het blijft toch mijn club. Maar vooralsnog is de leiding van DC United erg tevreden en is het leven goed hier. Ik verveel me geen dag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen