Groep C: Duitsland geeft 4-0 voorsprong weg

16 oktober 2012, 23:42   Bijgewerkt: 17 oktober 2012, 01:50

Duitsland heeft dinsdag bizar puntenverlies geleden in de WK-kwalificatie. De equipe van bondscoach Joachim Löw leek Zweden in Berlijn dezelfde behandeling te geven als Ierland vrijdag (6-1 winst). Het nam een 4-0 voorsprong, maar die werd in het laatste half uur uit handen gegeven: 4-4.

Miroslav Klose zette Duitsland met twee treffers binnen een kwartier op voorsprong. Per Mertesacker zorgde in de 39ste minuut voor de 3-0 en door toedoen van Mesut Özil leek de wedstrijd na 56 minuten definitief gespeeld (4-0).

Maar Zweden bleef geloven in een stunt en die kwam ook. Zlatan Ibrahimovic, Mikael Lustig en Johan Elmander zorgden ervoor dat het twintig minuten later weer een wedstrijd was. In de derde minuut van de blessuretijd werd de Zweedse vechtlust beloond. Oud-AZ’er Rasmus Elm deelde die Mannschaft de mokerslag uit (4-4).

Duitsland is nog wel koploper in groep C, met tien punten uit vier duels, maar in verliespunten is Zweden op gelijke hoogte gekomen. De Scandinaviërs, bij wie Ajacied Tobias Sana als invaller zijn interlanddebuut maakte, hebben zeven punten.

Ierland herstelde zich van het pak slaag tegen Duitsland met een 1-4 zege bij de Faroër Eilanden, terwijl Oostenrijk geen kind had aan Kazachstan (4-0). De Ieren staan derde met zes punten uit drie wedstrijden. Oostenrijk mag met vier uit drie ook nog hopen. Dat geldt niet voor Kazachstan (één uit vier) en Faroër (puntloos).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen