Australië ontsnapt aan nieuwe teleurstelling

16 oktober 2012, 18:10

Australië heeft goede zaken gedaan in de kwalificatiecyclus voor het WK 2014 in Brazilië. The Socceroos, die in hun eerste drie wedstrijden in groep B slechts twee punten haalden, wonnen dinsdag in het Qatarese Doha met 1-2 van Irak.

Makkelijk ging dat niet. Alaa Abdul Zahra bracht Irak in de 72ste minuut op voorsprong. In de laatste elf minuten lieten Tim Cahill en Archie Thompson Australië door het oog van de naald kruipen. Bij de bezoekers startten FC Utrecht-spelers Tommy Oar en Adam Sarota op de bank. De eerste mocht twaalf minuten voor tijd invallen. Bij Irak had voormalig FC Twente-speler Nashat Akram een basisplaats. De middenvelder is tegenwoordig actief in de Verenigde Arabische Emiraten.

Na vier van de acht duels heeft Australië vijf punten. Het deelt de tweede plek met Oman, dat eerder op de dag Jordanië met 2-1 versloeg. Japan gaat met tien punten fier aan kop. Jordanië heeft vier punten, Irak blijft op twee steken. De top twee van de poule plaatst zich rechtstreeks voor het WK, de nummer drie speelt play-offs.