Groep E: Zwitsers gelijk, Matavz goud waard

12 oktober 2012, 23:00   Bijgewerkt: 13 oktober 2012, 13:08

In groep E is Zwitserland tegen zijn eerste puntenverlies van deze WK-voorronde aangelopen. De Alpenbewoners kwamen vrijdag in eigen huis tegen Noorwegen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Mario Gavranovic zette Zwitserland na 79 minuten op voorsprong. Twee minuten later kwamen de Noren, bij wie AZ-speler Markus Henriksen de hele wedstrijd speelde, alweer langszij. Brede Hangeland was daarvoor verantwoordelijk.

IJsland, met Alfred Finnbogason van Heerenveen in de basis, zegevierde met 2-1 bij Albanië. Gylfi Sigurdsson maakte tien minuten voor tijd het beslissende doelpunt. Slovenië won thuis met dezelfde cijfers van Cyprus. PSV-spits Tim Matavz was met twee treffers het goudhaantje van de Slovenen, bij wie ook Andraz Kirm van FC Groningen en VVV’er Aleksander Radosavljevic een basisplek hadden.

Zwitserland gaat ondanks het gelijkspel nog wel aan kop. Het heeft zeven punten, één meer dan IJsland. Noorwegen staat derde met vier punten. Slovenië, Albanië en Cyprus hebben drie punten. Alle landen in deze poule hebben drie duels gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen