Probleemloze avond Oranje tegen Andorra

12 oktober 2012, 22:21

De punten zijn binnen en er is geen schade opgelopen, zowel fysiek als sportief. Dat zijn de belangrijkste conclusies na het thuisduel van Oranje tegen Andorra. De dreumes werd in de Kuip met 3-0 verslagen, waardoor Nederland ook na drie duels nog zonder puntverlies is in de kwalificatiecyclus naar het WK van 2014. Rafael van der Vaart, Klaas-Jan Huntelaar en debutant Ruben Schaken maakten de doelpunten.

Wedstrijden tegen ploegen als Andorra, geen enkele bondscoach zit er eigenlijk op te wachten. Sportief gezien valt er weinig eer te behalen, maar de kans op fysieke schade is wel aanwezig. Zeker tegen Andorra, dat door Louis van Gaal beschreven werd als een team dat 'met het hart' voetbalt. Fysiek en hard, bedoelde hij daar mee. “Maar soms moet ik me diplomatiek uitdrukken”, lachte hij donderdag tijdens zijn persconferentie.

Heel blijven, geen domme kaarten pakken en de drie punten veiligstellen. Dat was dus de opdracht voor Oranje, vrijdag in de Kuip. Dat aan, op een gele kaart voor Daryl Janmaat na, al die drie opdrachten voldaan werd, zal Van Gaal tevreden stemmen. Op het eerste gezicht is er geen fysieke schade en vanwege het scoreverloop kon de bondscoach het zich permitteren om Rafael van der Vaart, Jeremain Lens en Kevin Strootman, spelers die er tegen Roemenië ook weer moeten staan, voortijdig naar de kant te halen.

Een monsterscore leek door die twee goals binnen een kwartier even tot de mogelijkheden te behoren, maar Oranje zette niet door. Op een doelpunt van debutant Ruben Schaken na, die vlak na rust een voorzet van de sterk spelende Lens binnen werkte, viel er weinig te genieten. Oranje speelde het duel rustig uit en kende zo een probleemloze aanloop naar de kraker tegen Roemenië, dinsdag in Boekarest. Daar kan Oranje een volgende stap zetten richting het WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen