Groep C: Duitsland haalt uit, Zlatan redt Zweden

12 oktober 2012, 22:42   Bijgewerkt: 13 oktober 2012, 00:44

Duitsland heeft een heerlijke avond achter de rug in Ierland. Die Mannschaft verliet het Aviva Stadium in Dublin vrijdag met een 1-6 (!) overwinning. Marco Reus en Toni Kroos scoorden beide twee keer, ook Mesut Özil en Miroslav Klose vonden het net. Andrew Keogh redde in blessuretijd de Ierse eer.

Zweden ontsnapte aan een blamage op de Faroër Eilanden. De Scandinaviërs bogen in de laatste 25 minuten een 1-0 achterstand om in een 1-2 zege. Zlatan Ibrahimovic was eens te meer de grote man. De oud-Ajacied bediende in de 65ste minuut Alex Kacaniklic bij de gelijkmaker en zorgde tien minuten later voor de verlossende 1-2. Rogvi Baldvinsson had de Faroër na 57 minuten op 1-0 gebracht.

Bij Zweden bleef Ajacied Tobias Sana op de bank. De aanvaller is voor het eerst opgeroepen voor zijn vaderland. Ola Toivonen was absent. De PSV’er raakte deze week geblesseerd op de training en is zeker een half jaar uitgeschakeld.

Duitsland is na drie speeldagen nog zonder puntenverlies in groep C. Hetzelfde geldt voor Zweden, al speelde dat land wel een wedstrijd minder. Ierland blijft ondanks de afstraffing derde, met drie punten. Kazachstan en Oostenrijk hielden elkaar op 0-0 en pakten daarmee hun eerste punt deze cyclus, Faroër is nog zonder punten.