Douglas geniet van eerste training Oranje

8 oktober 2012, 19:58

Met een geheel fitte selectie, zoals bondscoach Louis van Gaal dat graag ziet, is Oranje maandag begonnen aan de voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra en Roemenië. Op het veld van Quick Boys in Katwijk waren 21 spelers, één meer dan er aanvankelijk opgenomen waren in selectie. Vanochtend kreeg FC Twente-verdediger Douglas echter ineens een telefoontje dat hij zich ook mocht melden.

Dat Douglas bij de groep gehaald is, heeft te maken met de situatie van Joris Mathijsen. Van Gaal liet vrijdag weten dat hij Mathijsen waarschijnlijk in de loop van de week nog bij zijn selectie zou halen, mits hij zondag zou spelen tegen FC Groningen. Maar omdat Mathijsen zondag aan de kant bleef, kon dat plan de prullenbak in. Van Gaal moest dus op zoek naar een nieuwe verdediger en kwam bij de geboren Braziliaan terecht.

"Ik kreeg vanochtend een telefoontje. Niet van Van Gaal, maar van iemand anders van de nationale ploeg", zei de 24-jarige Douglas na zijn eerste oefensessie met de nationale ploeg tegen FCUpdate.nl. "Heel mooi, natuurlijk. Ik ben heel blij dat ik bij Oranje zit, hier heb ik de afgelopen jaren hard voor gewerkt. Of ik al mensen in Brazilië gesproken heb? Alleen mijn vader en moeder. Die waren ook heel blij en trots op me"

"Mijn doel was altijd om bij Oranje te komen", vervolgt de verdediger, die in 2007 door FC Twente naar Nederland gehaald werd, een Nederlandse vrouw heeft, eind 2011 slaagde voor zijn inburgeringscursus en even later zijn Nederlandse paspoort uitgereikt kreeg. "Nu moet ik er voor zorgen dat ik ook voor langere tijd bij de selectie blijf. Dat moet ik doen door keihard te blijven werken, vooral ook de komende dagen hier."

De grote droom van Douglas is natuurlijk deelname aan het wereldkampioenschap van 2014 in zijn vaderland Brazilië. Of dat er in zit, moet de komende periode blijken. Nu lijkt Douglas zijn plek in de selectie vooral te danken te hebben aan blessures van anderen, maar dat maakt het voor hem niet minder mooi. "Naar deze eerste training was ik toch wel nieuwsgierig, maar het ging best goed. Ik kende ook al een aantal jongens uit de Nederlandse competitie. Aan het WK denk ik nog niet, daar is het veel te vroeg voor. Maar ik zal er alles aan doen om te laten zien dat ik mijn plek in deze groep verdien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen