Recordhouder Bouma: "Nu constant worden"

5 oktober 2012, 01:21

PSV bewees donderdag tegen Napoli waarom het door veel mensen gezien wordt als de grote favoriet voor het kampioenschap in de Eredivisie. De ploeg uit Eindhoven speelde uitstekend en de bezoekers uit Napels mochten hun handen dichtknijpen dat de score beperkt bleef tot 'slechts' 3-0. Ook Wilfred Bouma genoot van zijn ploeg, maar benadrukt dat het goede spel geen enkele garantie geeft voor de komende weken.

Bouma zag dat PSV tegen Napoli vanaf de eerste seconde bepaalde wat er gebeurde. De ploeg creëerde kansen en kwam, belangrijker nog, achterin niet in de problemen. "We proberen iedere wedstrijd zo te spelen, maar dat is nog niet altijd gelukt", zegt de verdediger tegen FCUpdate.nl. "De vorige wedstrijden gaven we nog wel wat kansen weg, we wisten dat dat tegen deze tegenstander absoluut niet zou mogen gebeuren."

Het solide en goede spel geeft veel vertrouwen, vindt ook Bouma. "Natuurlijk. Als zo'n wedstrijd je geen vertrouwen geeft, weet ik het ook niet meer. Maar we moeten ons wel realiseren dat dit pas het begin is. Het is nu zaak om als team constant te worden."

Zelf bereikte Bouma tegen Napoli een mijlpaal, want hij speelde zijn 76ste Europese wedstrijd voor PSV. Daarmee heeft hij Jan Heintze afgelost als speler met de meeste Europese duels voor de club achter zijn naam. Bouma was daar zelf niet van op de hoogte, tot een paar uur voor de wedstrijd. "Ik kreeg van iemand een sms'je, daar stond het in. Mooi, natuurlijk. En dit was zeker de slechtste van die 76 wedstrijden", lacht hij.

Wat de mooiste van zijn 76 Europese wedstrijden voor PSV was, kon hij zo snel niet bedenken. "De laatste is altijd de mooiste. Maar ik hoop dat er nog veel meer volgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen