Daemen gezegend door priester: "Zo doen ze dat hier"

4 oktober 2012, 13:58

Tom Daemen is één van de Nederlandse spelers die tegenwoordig uitkomt voor het Cypriotische AEK Larnaca. De 27-jarige middenvelder kwam afgelopen zomer over van MVV en is op Cyprus begonnen aan zijn eerste buitenlandse avontuur. Dat avontuur bevalt hem voorlopig uitstekend, al komen soms merkwaardige dingen op zijn pad.

Zo moest Daemen zich, met zijn teamgenoten, voor de start van de competitie in het stadion melden om te worden ingezegend door een Grieks-orthodoxe priester. "Dat was heel bijzonder om mee te maken", zegt hij op de website van Sport Promotion. "We stonden in een rij en werden één voor één met water gezegend door de priester. Zo doen ze dat hier, om je extra kracht en succes toe te wensen voor de competitie. Ik vond het best indrukwekkend. De priesters zitten trouwens ook iedere wedstrijd op de tribune. Wat mij betreft blijven ze dat het hele seizoen doen. Het werkt blijkbaar wel."

Larnaca staat met twaalf punten uit vier duels momenteel gedeeld aan kop in Cyprus. Bij AEK spelen ook Tim de Cler, Gregoor van Dijk, Edwin Linssen en Nassir Maachi.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen