Natrappende Anderlecht-spits Mbokani zegt sorry

1 oktober 2012, 14:53

Dieumerci Mbokani moet vrezen voor een schorsing. De spits van Anderlecht plantte in de wedstrijd tegen Lokeren zijn voet in het gezicht van tegenstander Killian Overmeire. Omdat het incident niet gezien werd door de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie, kan hij alsnog bestraft worden. Het bondspakker moet daarover beslissen.

Of het bondscoach Mbokani gaat schorsen is nog onduidelijk, maar Mbokani en Anderlecht hebben inmiddels openlijk hun excuses aangeboden. "Naar aanleiding van het ongelukkig contact tussen Diemerci Mbokani en Killian Overmeire hebben het bestuur van RSC Anderlecht en Mbokani de spelfase herbekeken. De club en de speler bieden hun welgemeende excuses aan Killian Overmeire, zoals de spits van paars-wit overigens onmiddellijk deed na de ongelukkige actie", staat op de clubsite te lezen.

Overmeire, het slachtoffer, liet na de wedstrijd al weten niet gediend te zijn van de actie van Mbokani. "Over een straf spreek ik me niet uit, maar het was geen fair play. En het is niet zo dat ik met hem in de clinch gegaan was of dat we hem te hard aanpakten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen