Ajax
0 – 0
Excelsior Maassluis

Rosheuvel debuteert bij AZ: "Mooi moment"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 september 2012 – Mikhail Rosheuvel maakte donderdag zijn eerste minuten voor AZ. De 22-jarige aanvaller kreeg in de bekerwedstrijd tegen SC Veendam (4-1) een basisplaats omdat Roy Beerens wegens ziekte afhaakte en bekroonde zijn optreden met een assist.

"Voor de warming-up hoorde ik in de kleedkamer al dat Roy Beerens zich niet zo lekker voelde. Toen we eenmaal op het veld waren, kwam de trainer naar me toe. ‘Je gaat starten’, zei hij. Dat was wel een mooi moment voor mij. In de jeugd droomt iedere speler van een basisplaats in het eerste elftal", zegt Rosheuvel op de AZ-website.

Rosheuvel, overgekomen van Almere City, kende een goede start. "Al na zo’n tien minuten leverde ik de assist op het kopdoelpunt van Viktor Elm. Ik moet het ook hebben van mijn snelheid en voorzet. Na mijn assist viel ik wat terug. Dat had misschien met de spanning te maken, vanwege mijn eerste basisplaats. Achteraf vind ik dus dat mijn voorzetten in de eerste helft beter hadden gemoeten. Daarna viel de spanning van me af en kwam de eindpass beter aan. Als het 3-0 of 4-0 staat, weet je dat het goed zit."

Rosheuvel speelde acht jaar in de jeugdopleiding van AZ, maar vertrok in 2009 naar Almere. Na drie seizoenen bij de eerstedivionist werd hij teruggehaald naar Alkmaar.

gerelateerd