Hoefkens levert aanvoerdersband Club in

24 september 2012, 13:32

Carl Hoefkens is niet langer aanvoerder van Club Brugge. De Belg heeft besloten zijn functie neer te leggen als gevolg van een incident na afloop van de derby tegen Cercle. Club won toen met 4-0, maar besloot na afloop de eigen supporters niet te bedanken.

De actie leidde tot veel beroering en toen de Club-spelers een kwartiertje later alsnog uit de catacomben kwamen om de supporters te bedanken, draaiden de fans hun rug naar de spelers. Hoefkens begrijpt dat de actie van de spelersgroep, achteraf gezien, niet zo handig was. "Eerst en vooral wil ik in naam van de spelers onze welgemeende excuses aanbieden voor wat zondag gebeurd is", zegt hij in een videoboodschap.

"Het was enorm jammer na de ongelofelijke wedstrijd tegen Cercle met een fantastische sfeer. Alles was zoals het moest zijn en toch ging iedereen met een wrang gevoel naar huis, dat is jammer. De interactie tussen spelers en fans was tot nu fenomenaal. Dat Club-gevoel is ongelofelijk en mag niet kapot gaan. Ik neem mijn verantwoordelijkheid en sta mijn band af. Iedereen die me kent weet hoe belangrijk die band voor mij is en hopelijk beseft iedereen ook hoe hard ik dit meen. Hopelijk kunnen we in de toekomst de band tussen spelers en fans behouden, zelfs nóg beter proberen te maken en kunnen we samen nog succesvol zijn. Ik hoop het uit de grond van mijn hart", stelt hij.

De Club-spelers besloten de eigen aanhang niet bedanken omdat ze zich midweeks, tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Bordeaux, onvoldoende gesteund voelden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen