Groep H: ManUnited bibbert langs Galatasaray

19 september 2012, 22:47   Bijgewerkt: 20 september 2012, 01:45

Het was meteen billenknijpen voor Manchester United, bij de ouverture van de Champions League. The Red Devils wonnen woensdag in groep H door een vroeg doelpunt van Michael Carrick met 1-0 van Galatasaray, maar gezien het spelbeeld hadden de Turken wel een punt verdiend. In Portugal zorgde CFR Cluj 1907 ondertussen voor een verrassing door met 2-0 te winnen bij Sporting Braga.

Al in de openingsfase had Galatasaray recht op een strafschop op Old Trafford. Nemanja Vidic legde Umut Bulut, die kort daarna geblesseerd zou uitvallen, neer. Arbiter Wolfgang Stark vond het echter niets.

Vijf minuten later frommelde Michael Carrick Manchester United op 1-0. Na een pass van Shinji Kagawa dook hij vrij op voor Néstor Muslera. Hoewel de doelman van de Turken hem neerlegde, schoot Carrick raak. Een prima begin voor Manchester United dus, maar Galatasaray was niet onder de indruk.

Nordin Amrabat raakte, nog geen drie minuten later, na een fout van Paul Scholes met een afstandsknal de lat. Op slag van rust trof zijn teamgenoot Hamit Altintop eveneens het houtwerk. Na een teruggelegde vrije trap schoot hij op de paal. Vervolgens bleven beide teams elkaar in evenwicht houden, al had Nani kort na rust een uitgelezen kans op de 2-0. Voor een overtreding van Burak Yilmaz op Rafael da Silva wees Stark naar de stip. Nani was echter niet koelbloedig.

De Portugees was Robin van Persie voorbijgegaan in de hiërarchie, na diens misser tegen Southampton ruim twee weken geleden. Maar ook Nani ging de mist in. De international haperde, tegen de regels in, tijdens zijn aanloop. Maar Muslera liet zich niet van de wijs brengen en keerde de inzet. Fatale gevolgen had dat niet, want ManU hield de 1-0, weliswaar met moeite, in de knip. Bij de Engelsen speelde Van Persie een onopvallende wedstrijd. Alexander Büttner zat, ondanks zijn doelpunt en assist bij zijn debuut tegen Wigan Athletic afgelopen weekend, op de tribune.

Cluj, dat zonder Dominique Kivivu speelde, zegevierde in Portugal verrassend met 2-0 bij Sporting Braga. Rafael Bastos, nota bene met een verleden in Braga, maakte voor de pauze beide doelpunten voor de regerend kampioen van Roemenië.