Verbeek geeft Wijnaldum 'op zijn donder'

17 september 2012, 09:35

Giliano Wijnaldum maakte zondag zijn debuut in de basis bij AZ en deed dat zeker niet onverdienstelijk, maar kreeg na afloop forse kritiek van Gertjan Verbeek. De coach van AZ vindt dat de jonge verdediger moet stoppen met 'indribbelen' richting middenveld.

"Ik heb hem op zijn donder gegeven", zegt Verbeek in De Telegraaf over de jonge Wijnaldum. "Dat indribbelen doet hij ook bij de beloftes. Maar voetbal is een playing game, niet de bal brengen. Hij was verder bijna foutloos, maar moet nog slimmer worden. Hier moet hij van leren, anders kan het ook zijn laatste wedstrijd zijn geweest."

Dat Wijnaldum eigenlijk een linksback is en nu rechts centraal achterin stond, was voor Verbeek geen excuus. "Als je je op één positie richt, is de kans op spelen niet zo groot. Dat had Ragnar Klavan ook: die wilde weg omdat hij niet als linksback wilde spelen. Nou, dan ga je toch lekker naar Duitsland (FC Augsburg, red). Dan zit je daar op de bank en val je soms in als linksback", gooit hij er nog even een sneer uit naar de Est.

Giliano Wijnaldum (20) is het jongere broertje van PSV-speler Georginio Wijnaldum.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen