Herstelde Bovenberg zocht naar 'lichamelijk evenwicht'

Herstelde Bovenberg zocht naar 'lichamelijk evenwicht'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 september 2012 – Daan Bovenberg kan komend weekend vermoedelijk weer in actie komen voor FC Utrecht. De verdediger heeft afgerekend met een hamstringblessure, opgelopen in de eerste competitiewedstrijd tegen Feyenoord. Hij deed donderdag ritme op in een oefenwedstrijd tegen Elinkwijk. Dat ging goed, zegt hij op de website van zijn club.

"Ik ben erg blij met deze wedstrijd", zegt de rechtsback, die vorig seizoen ook al lange tijd aan de kant stond met fysieke problemen. "Ik ben nu de juiste stappen aan het maken. Ik heb steeds last gehad van mijn hamstrings. Dat zijn lastige blessures, want je weet nooit wanneer je er echt last van krijgt. Door specifieke krachttraining te richten van bepaalde delen van mijn lichaam, voel ik dat ik over de klachten heen aan het groeien ben. Ik ben op zoek gegaan naar een lichamelijk evenwicht, waardoor ik nu weer kan spelen. Ik heb nergens last van en ook in mijn hoofd ben ik weer vrij. Ik ben nu sterker, want iedere keer dat ik geblesseerd raakte, was dat weer zo’n teleurstelling."

Naast Bovenberg maakte ook Michael Zullo tegen Elinkwijk na blessureleed zijn rentree bij FC Utrecht. Hij sukkelde de afgelopen periode met een kwetsuur aan zijn buikspier.

gerelateerd