Groep C: Duitsland juicht, Ierland ontsnapt

7 september 2012, 22:54   Bijgewerkt: 8 september 2012, 00:17

In groep C van de WK-kwalificatieronde heeft Duitsland het voor eigen publiek niet al te spectaculair gemaakt tegen de Faroër Eilanden. Die Mannschaft, halvefinalist op het afgelopen EK, klopte de Noord-Europeanen vrijdag in Hannover met 3-0. Mesut Özil (2) en Mario Götze tekenden voor de doelpunten.

Eerder op de avond ontsnapte Ierland met een houdini-act aan een blamage. De Ieren, deze zomer nog actief op het EK, bogen op bezoek bij Kazachstan in de slotfase een 1-0 achterstand om in een 2-1 zege.

Ulan Konysbaev zette Kazachstan na 37 minuten verrassend op voorsprong. De 1-0 leek te blijven staan, maar in de laatste twee minuten van de reguliere speeltijd sloegen de Ieren toe. Door een strafschop te benutten maakte Robbie Keane gelijk, even later schoot Kevin Doyle de winnende treffer binnen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!