De Ridder: "Ik heb een klik met Van Basten"

Jw
2 september 2012, 10:48

Daniël de Ridder is terug op de Nederlandse velden. SC Heerenveen biedt de technisch vaardige vleugelspeler een nieuwe kans. De oud-Ajacied vindt het prachtig om weer te mogen samenwerken met Marco van Basten, met wie hij een goede klik heeft.

De twee werkten in het seizoen 2004/05 al eens samen. "Destijds was ik nog hartstikke jong", vertelt De Ridder in Voetbal International. "Natuurlijk keek ik enorm op tegen de trainer, die nog niet zo lang daarvoor tot de topvoetballers van Nederland behoorde. Nog steeds heb ik veel ontzag voor Van Basten, maar nu is de verstandhouding op een meer volwassen niveau."

"Nu ik ouder ben, kan ik ook méér van hem leren. Ik durf wel te zeggen dat er een klik tussen ons is. Niet alleen omdat ik onder Van Basten de stap naar het eerste elftal van Ajax heb gemaakt. Hij is heel ruimdenkend. Daarnaast is het inspirerend om te zien hoe hij in het leven staat."

Volgens De Ridder neemt Van Basten zijn vak enorm serieus. "Als het om voetbal gaat is Van Basten meedogenloos professioneel, precies zoals hij als speler was, stoïcijns. Buiten het voetbal om is hij een ruimdenkende gast. Van Basten kijkt ook verder dan alleen de voetballer, die balans heb ik altijd als prettig ervaren."

De Ridder kan vanmiddag zijn debuut maken voor Heerenveen tegen zijn oude club Ajax. De vleugelspits is echter nog niet klaar voor een hele wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen