Sahin: "Ik had drie keer meer kunnen verdienen"

Jw
1 september 2012, 11:56

Nuri Sahin heeft na zijn presentatie bij Liverpool benadrukt een bewuste keuze te hebben gemaakt. De voormalig Feyenoorder, gehuurd van Real Madrid, gaf aan elders drie keer zoveel te kunnen verdienen. Sahin wil na zijn mislukte avontuur in Madrid (vier gespeelde competitiewedstrijden) echter vooral weer veel voetballen.

Sahin, in 2010/2011 nog gekozen tot de beste speler van de Bundesliga, wil zijn carrière nieuw leven in blazen. "Wie zegt dat ik kies voor het geld, kent mij niet. Als het om de poen ging, zat ik hier nu niet. Ik had bij een andere club drie keer zoveel kunnen verdienen", maakt de Duitse Turk duidelijk tegenover The Daily Mirror.

Sahin wil bij Liverpool weer de speler worden die hij bij Dortmund was. "De enige reden dat ik hier ben, is omdat ik weet dat ik hier aan voetballen toe zal komen. De trainer heeft vertrouwen in mijn spel."

Die trainer luistert naar de naam Brendan Rodgers. De technische middenvelder vergelijkt hem met Jurgen Klopp, de eigenaardige succescoach van Dortmund. "In het eerste seizoen met Klopp eindigden we zesde, het seizoen erop vijfde. Vervolgens werden we kampioen en afgelopen jaar is het Dortmund weer gelukt om de titel te winnen. Dat heeft alles te maken met een project dat gericht is op de lange termijn. Brendan wil met Liverpool op dezelfde manier naar de top."

Sahin mag zondag zijn woorden direct waar maken in een topwedstrijd. Arsenal komt op bezoek op Anfield Road.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen