Blunder Skrtel kost Liverpool winst op City

26 augustus 2012, 18:56   Bijgewerkt: 26 augustus 2012, 19:37

De topper in de tweede speelronde van de Engelse Premier League heeft geen winnaar opgeleverd. Op een sfeervol Anfield hielden Liverpool en Manchester City elkaar zondag op 2-2.

Liverpool haalde met Brendan Rodgers een coach die The Reds weer mooi voetbal moet laten spelen. En dat lukte tegen City. De thuisclub maakte een prima indruk, maar gaf het zelf uit handen.

In de 34ste minuut zette Martin Skrtel Liverpool nog wel op voorsprong. De Slowaak, die onlangs zijn contract verlengde, kopte uit een corner van Steven Gerrard snoeihard raak na een goede loopactie.

De 1-0 voorsprong bij de pauze voor Liverpool was verdiend, maar na ruim een uur kwam Manchester City uit het niets op gelijke hoogte. Jose Reina zat mis bij een voorzet en nadat Martin Kelly de bal vervolgens van zijn knie liet springen, kon Yaya Touré eenvoudig binnen tikken en voor de 1-1 zorgen.

Doordat ex-Ajacied Luis Suarez drie minuten later een vrije trap knap langs de muur krulde, kwam Liverpool voor de tweede keer op voorsprong. Maar een grove fout van Skrtel leidde de gelijkmaker in. De verdediger wilde de bal terugspelen op Reina, maar schoof het speeltuig zo mee in de loop van Carlos Tevez. De Argentijn, die eerder al de paal had geraakt, omspeelde Reina en tikte de 2-2 binnen.

Liverpool bracht Andy Carroll nog wel in de slotfase in de hoop iets te forceren, maar dat bleek tevergeefs. Na twee duels heeft Liverpool één punt, City heeft er vier. Nigel de Jong stond in de basis bij City, Oussama Assaidi ontbrak bij de thuisclub.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen