Donderspeech schudt Feyenoorders wakker

24 augustus 2012, 00:00

Feyenoord leeft nog in de strijd om een plek in de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers knokten zich donderdag in de eerste ontmoeting met Sparta Praag van een 0-2 achterstand terug tot 2-2, na een sterke tweede helft.

Coach Ronald Koeman zette zijn spelers met een donderspeech in de pauze op scherp. “We speelden zonder overtuiging en zonder vertrouwen”, zegt hij op de Feyenoord-website. “Maar de tweede helft hebben we ons vanuit een uitzichtloze situatie terug geknokt. In die helft hebben we kunnen zien waartoe deze ploeg in staat is. Mede dankzij het fantastische publiek kwamen we terug in de wedstrijd.”

Anass Achahbar zorgde in blessuretijd voor de belangrijke gelijkmaker. Hij had tien minuten eerder Guyon Fernandez afgelost. Koeman: “We moesten iets veranderen voorin, omdat ik niet tevreden was. Het is mooi dat Anass in de slotminuut wordt beloond. Hij maakte een heel belangrijke goal. Daarmee blijven we nog in de strijd.”

“Vooraf had Sparta Praag misschien voor een 2-2 eindstand getekend. Maar als je bij rust met 0-2 voorstaat, zullen ze met deze stand niet tevreden naar huis gaan. Het is nog niet gespeeld”, besluit Koeman. De return is volgende week in Tsjechië.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen