Van Basten: "Totaal onnodig, maar dat is voetbal"

24 augustus 2012, 07:30   Bijgewerkt: 24 augustus 2012, 10:31

De kansen waren fifty-fifty, zo voorspelde coach Marco van Basten van SC Heerenveen voor de Europa League-voorrondewedstrijd tegen Molde FK. Dat bleek een correcte voorspelling gelet op het speelbeeld. Maar toch gingen de Friezen met 2-0 onderuit in Noorwegen.

"Ik ben ontzettend teleurgesteld dat we het op zo'n manier weggeven. Tegen een ploeg als Molde had dit niet gehoeven. Totaal onnodig, maar dat is voetbal. Fouten bepalen in zo'n wedstrijd de eindstand. Helaas hebben we er teveel gemaakt. En we hebben te weinig kansen voorin gecreëerd. Als je dan een kans hebt, dan moet-ie zitten. Dat was het verschil tussen Heerenveen en Molde: twee doelpunten...", blikt de balende Van Basten terug op de clubwebsite.

Van Basten: "Ze zijn defensiever gaan spelen dan verwacht en hebben dat slim gedaan. Wij konden onvoldoende ons spel opleggen. Het is nog niet voorbij, want we hebben nog negetig minuten te spelen, maar we zullen in Heerenveen wel uit een ander vaatje moeten tappen. Voorin moeten we gewoon meer kansen creëren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen