V/d Brom in Nicosia onderuit met Anderlecht

22 augustus 2012, 22:45   Bijgewerkt: 22 augustus 2012, 23:13

John van den Brom moet volgende week tijdens de return tegen AEL Limassol aan de bak met Anderlecht om de groepsfase van de Champions League te bereiken. De equipe van de Nederlandse trainer verloor woensdag in Nicosia het eerste duel met de Cyprioten, in de laatste voorronde van het miljoenenbal, met 2-1.

Anderlecht wervelde een ronde eerder tegen Ekranas. De Litouwse ploeg werd over twee wedstrijden met 11-0 aan de kant gezet. Maar tegen AEL Limassol kon de Brusselse brigade dat niveau geen moment benaderen.

Dossa Junior kopte AEL Limassol na 34 minuten uit een corner op voorsprong. Een kwartier na de pauze maakte Dieumerci Mbokani gelijk, maar de winst bleef op Cyprus. Rui Miguel schoot in de 72ste minuut raak via de binnenkant van de paal. Drie minuten later kreeg Milan Jovanovic (Anderlecht) zijn tweede gele kaart. Na zijn wissel trapte hij kwaad een flesje op het veld en dat kwam hem duur te staan. De return is volgende week in Brussel. Paars-wit moet dan in elk geval scoren.

Het met financiële problemen kampende Malaga CF had reden tot lachen. De Spanjaarden wonnen thuis met 2-0 van Panathinaikos, waar Quincy Owusu-Abeyie absent was. Martin Demichelis en Eliseu bezorgden de ploeg in de eerste 34 minuten een mooie uitgangspositie voor de ontmoeting in Athene.

Sporting Braga en Udinese sloten in Portugal af op 1-1. Dusan Basta bracht de Italianen na 23 minuten aan de leiding. Ismaily maakte na 68 minuten op fraaie wijze gelijk. Door twee goals van Vitali Rodionov won BATE Borisov thuis met 2-0 van Hapoel Ironi Kiryat Shmon. Dinamo Zagreb zegevierde op eigen terrein met 2-1 over NK Maribor. Milan Badelj maakte na 74 minuten het verschil en herstelde daarmee zijn fout. Op slag van rust had hij de Slovenen met een eigen goal langszij gebracht.