Koeman: "Marco staat voor moeilijke opgave"

17 augustus 2012, 16:13

Feyenoord- SC Heerenveen wordt zaterdag in De Kuip een weerzien tussen generatiegenoten Ronald Koeman en Marco van Basten. Beide coaches werden in 1988 met Oranje Europees kampioen.

“Ik ken Marco vrij goed”, vertelt Koeman op Feyenoord.nl. “Hij heeft als trainer de nodige stappen gemaakt, maar in Heerenveen staat hij voor een moeilijke opgave. Bij Feyenoord is een aantal belangrijke spelers vertrokken, maar met het vertrek van Luciano Narsingh, Bas Dost en Oussama Assaidi is hij wel erg veel goals en kwaliteit kwijtgeraakt. Dat is niet zomaar op te vangen.”

Koeman hoopt dat zijn team daarvan kan profiteren. Vorige week trapte Feyenoord af met een nipte overwinning bij FC Utrecht (0-1). “We willen de lijn van vorige week doortrekken”, stelt de trainer, die niet kan beschikken over Stefan de Vrij. De captain ging vrijdag op de training door zijn enkel en wordt vervangen door Joris Mathijsen. Mitchell Te Vrede en John Goossens zijn er opnieuw niet bij.

Omar Elabdellaoui behoort eveneens niet tot de selectie. De gehuurde middenvelder had deze week interlandverplichtingen met Noorwegen -21. Koeman baalt daarvan. “We hadden die jongen liever in Rotterdam gehouden. Hij zit middenin de ramadan, waardoor zo’n lange reis en het spelen van een bijna volledige wedstrijd niet bijdraagt aan zijn fitheid. Het voordeel is dat we een brede selectie hebben. Ik kies daarom voor de meest fitte spelers en dat heb ik de groep vanochtend ook verteld.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen