Koeman: "Krijgt niet altijd wat je verdient"

8 augustus 2012, 07:30

Ondanks de uitschakeling van Feyenoord in de voorronde van de Champions League door Dinamo Kiev (0-1) overheerste trots bij Ronald Koeman. De Rotterdammers verdienden de zege in De Kuip, maar faalden alleen in de afwerking. "We hadden meer verdiend. Maar je krijgt in het leven niet altijd wat je verdient", aldus Koeman.

De gelouterde coach was trots op zijn jonge brigade na de tweestrijd met de miljoenenploeg uit Kiev. "Als je praat over twee wedstrijden, zijn wij 150 minuten beter geweest. Maar het gaat om 180 minuten én doelpunten. Wat dat betreft hebben we verzaakt. Ik had niet verwacht dat we Kiev vanavond zo zouden doen wankelen."

Koeman baalde wel flink van de gemiste mogelijkheden van zijn team. "Als je dit soort kansen op een presenteerblaadje krijgt, moet je scoren, tegen wie je ook speelt", bromde de oefenmeester.

Koeman doelde op het kolderieke moment halverwege de eerste helft, toen Sekou Cissé en Guyon Fernandez samen op de Oekraïense keeper konden afgaan na een totaal mislukte ingooi van Kiev. "Van een speler van Feyenoord wordt dan verwacht dat je het overzicht bewaart en die goal maakt. Zelfs bij de amateurs heb ik nog nooit gezien dat iemand de bal vanaf de middenlijn zo teruggooit."

Cissé verprutste dat buitenkansje, zoals zijn ploeggenoten andere kansen lieten liggen. "Het zijn bij ons voorin alle drie geen killers, hoewel Guyon wel zegt dat hij er vijftien maakt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Goals zijn punten, kijk maar naar de ploegen die bovenin meedoen, die hebben allemaal een topscorer."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen