Koeman: "Druk ligt bij Dinamo Kiev"

6 augustus 2012, 17:36

Feyenoord moet dinsdag, na de 2-1 nederlaag van vorige week in Oekraïne, in elk geval scoren tegen Dinamo Kiev om uitzicht te houden op een plek in de laatste voorronde van de Champions League. Coach Ronald Koeman weet dat dat niet eenvoudig zal worden.

“Maar de druk ligt bij Dinamo Kiev”, zegt Koeman op Feyenoord.nl. “Zij moeten winnen, wij mogen. Aan de andere kant is niets onmogelijk in het voetbal. De kans dat we winnen is er, maar dan moeten we top zijn.”

Feyenoord kwam in Kiev wel op voorsprong, maar gaf het in de laatste dertig minuten weg. Koeman: “Het niveau dat we toen in het eerste uur haalden, zullen we morgen negentig minuten lang moeten laten zien. Wat dat betreft zullen we het morgen absoluut beter moeten doen dan vorige week.”

Bovendien stappen de Rotterdammers met een iets ander strijdplan het veld op. “Omdat wij nu moeten winnen”, verklaart Koeman. “Het is duidelijk dat wij meer initiatief zullen moeten nemen dan in het uitduel. Maar Dinamo heeft een voorsprong te verdedigen, dus zij kunnen wachten. Dat betekent dat wij niet te veel ruimte weg moeten geven, door compact te spelen en veel druk op de bal te houden. Als de ruimtes te groot worden, kunnen zij snel omschakelen en zullen ze kansen krijgen.”

Jordy Clasie en Daryl Janmaat kampten met lichte blessures, maar zij kunnen gewoon spelen. Aanwinsten John Goossens (knie) en Mitchell Te Vrede (lies) trainden maandag niet mee en zijn dinsdag ook niet van de partij in de return, die om 20.00 uur begint in De Kuip en onder leiding staat van de Fransman Antony Gautier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen