Ajax met Fischer en Dijks tegen PSV

5 augustus 2012, 16:59   Bijgewerkt: 5 augustus 2012, 18:03

Ajax treedt in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal aan met twee debutanten. Coach Frank de Boer heeft voor het openingsduel van het seizoen basisplaatsen ingeruimd voor Mitchell Dijks en Viktor Fischer. Dijks speelt links achterin, Fischer vervangt voorin de geblesseerde Derk Boerrigter. Op doel staat, zoals verwacht, Kenneth Vermeer.

De basis van Ajax is voor een groot deel hetzelfde als vorige week in het oefenduel met Southampton. De enige wijziging betreft Fischer, hij kwam in Engeland halverwege de wedstrijd als invaller in de ploeg. Tegen PSV vormt de jonge Deen een voorhoede met Aras Özbiliz en Kolbeinn Sigthórsson. Daley Blind speelt naast Toby Alderweireld in het hart van de verdediging. Hij neemt de plek over van de vertrokken Jan Vertonghen.

De basisformatie van PSV bevat geen verrassingen. Trainer Dick Advocaat kiest voor de elf namen die min of meer verwacht werden. Nieuwelingen Mark van Bommel en Luciano Narsingh staan in de basis, Mathias Jörgensen begint op de bank. Advocaat kiest centraal achterin voor Marcelo en Bouma, op het middenveld krijgt Ola Toivonen de voorkeur boven Georginio Wijnaldum. Jeremain Lens staat in de punt van de aanval.

De wedstrijd tussen PSV en Ajax in de Amsterdam ArenA begint om 18.00 uur.

Opstellingen

PSV: Tyton; Willems, Bouma, Marcelo, Hutchinson; Van Bommel, Strootman, Toivonen; Mertens, Lens, Narsingh

Ajax: Vermeer; Dijks, Blind, Alderweireld, Van Rhijn; Janssen, De Jong, Anita; Özbiliz, Sigthórsson, Fischer

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen