Vitesse legt Cziommer voor één seizoen vast

31 juli 2012, 16:40

Vitesse heeft de selectie uitgebreid met Simon Cziommer. De 31-jarige middenvelder, die al enige tijd meetrainde in Arnhem, heeft een contract voor één jaar getekend. Hij speelde eerder voor onder meer FC Twente, Roda JC, AZ en FC Utrecht.

"Iets wat niet de bedoeling was, is toch de bedoeling geworden", zegt Cziommer op de officiële website van Vitesse over zijn dienstverband in Arnhem. De Duitser benadrukt dat hij in eerste instantie alleen vrijblijvend meetrainde bij de Gelderse club. "Ik had bij mijn komst naar Vitesse echt geen verwachtingen. Ik kende alleen de trainer, Fred Rutten, en zoals ik al eerder aangaf wilde ik hier graag mijn conditie op peil houden."

"Ik begon mee te trainen en zag jongens als Nicky Hofs, Frank van der Struijk en Piet Velthuizen. Die kende ik natuurlijk nog van mijn eerdere tijd in de Eredivisie", vervolgt Cziommer, die zich steeds meer thuis begon te voelen in Arnhem. "Ik heb een goed gevoel bij de jongens en de groep gekregen. Dat is ook één van de redenen om hier te komen voetballen. Vitesse heeft een goed elftal, de voorwaarden om te presteren zijn er, de club wil graag hogerop en met de trainer heb ik een prima klik. Ik heb er zin in."

De laatste jaren speelde Cziommer in Oostenrijk, bij Red Bull Salzburg. Hij kijkt uit naar zijn terugkeer op de Nederlandse velden. "Ik kan zeker wat toevoegen aan dit Vitesse, maar wil daar niet teveel over zeggen. Ik wil het laten zien en presteren", stelt hij.

Bij Vitesse heeft Cziommer het shirt met rugnummer vijftien toegewezen gekregen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen