Debutant Gutiérrez: "Fysieker en hoger tempo"

30 juli 2012, 08:35

Felipe Gutiérrez maakte zondag zijn officieuze debuut voor FC Twente. Tegen MSV Duisburg speelde de Chileen één helft mee en hoewel hij een prima indruk maakte, geeft hij toe dat hij even moet wennen aan de Nederlandse manier van voetballen.

"De manier van voetbal bij FC Twente is anders dan ik gewend ben. Het is fysieker en in een hoger tempo", zegt Gutiérrez op de website van de ploeg uit Enschede.

De Chileen sloot pas later deze voorbereiding aan bij FC Twente en hoopt snel op hetzelfde niveau te komen als zijn teamgenoten. "Toen ik tekende was de groep al in training. Dan is het moeilijk om in Chili te wachten tot je mag aansluiten. Ik blij dat ik er nu ben en ik kijk er naar uit om meer wedstrijden te spelen. Ik voel me goed en ben blij dat ik deze wedstrijden al gespeeld heb. Ik ben pas begonnen met de voorbereiding op het seizoen en heb veel apart en extra getraind om de achterstand in te halen. Ik merk dat ik fitter word, maar merk dat er ook nog veel gebeuren om sterker te worden."

Tegen MSV Duisburg speelde Gutiérrez op 'tien', als meest aanvallede middenvelder. Die positie ligt hem, zegt hij. "De laatste jaren heb ik daar altijd gespeeld", stelt hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen