OS: Yoshida en Japan verrassen Spanje

26 juli 2012, 17:42   Bijgewerkt: 26 juli 2012, 18:38

Japan heeft voor een verrassing gezorgd op de Olympische Spelen. De Aziaten, met VVV Venlo-verdediger Maya Yoshida in de basis, boekten donderdag in Glasgow een 1-0 overwinning op Spanje.

Spanje kon een beroep doen op onder meer Cristian Herrera Tello van FC Barcelona en EK-gangers Jordi Alba en Juan Mata. Japan was echter niet onder de indruk en creëerde de betere kansen. Na 34 minuten maakte Yuki Otsu het enige doelpunt; hij tikte een corner binnen. Spanje kon de schade niet meer herstellen, mede doordat Inigo Martinez acht minuten na de treffer een directe rode kaart kreeg.

Eerder op de dag speelde het Marokko van Pim Verbeek in deze poule (D) met 2-2 gelijk tegen Honduras. Zakaria Labyad tekende voor het beslissende doelpunt.