Amrabat: "PSV verpest zo mijn loopbaan"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 juli 2012 – Nordin Amrabat hoopt op een transfer naar Galatasaray, maar heeft daar wel de medewerking van PSV voor nodig. Op dit moment staat Amrabat onder contract bij een andere Turkse club, Kayserispor, maar PSV heeft nog recht op twintig procent van de transfersom. Kayserispor wil daarom niet meewerken aan de overgang.

Marcel Brands, de technisch manager van PSV, heeft al gezegd niet af te willen wijken van de contractvoorwaarden. Toch hoopt Amrabat dat de club uit Eindhoven wat water bij de wijn doet. “Misschien dat ze slechts tien procent van de koopsom kunnen vragen', zegt Amrabat tegenover Sp!ts. “Dat helpt wellicht al. Als ik voor zes miljoen euro wordt verkocht, vangt PSV zes ton. Ze hebben het bedrag dat ze nu aan mij kunnen verdienen echt niet begroot, het is een bonus. Als ze vasthouden aan twintig procent gaat de deal misschien niet door. Dan is niemand blij. Dan krijgt Kayserispor geen geld, krijgt PSV geen cent en kan ik mijn droomtransfer naar Galatasaray vergeten. Ik wil niet dat PSV mijn loopbaan nu gaat verpesten.”

Ook Amrabat zelf heeft recht op tien procent. “Toen ik hoorde dat er problemen waren rond de verkooppercentages heb ik mijn eigen tien procent gelijk laten vallen. Dat is meer dan een half miljoen euro. Dat is veel geld, maar ik wil zo verschrikkelijk graag deze transfer maken. Als het allemaal niet doorgaat, wil ik nooit meer voor Kayserispor spelen, ook al loopt mijn contract nog drie jaar door”, besloot hij.

gerelateerd