Kum: "Was toe aan stapje hogerop"

30 juni 2012, 08:00

Christian Kum was naar eigen zeggen toe aan een stapje hogerop. De 26-jarige verdediger tekende vrijdag een contract voor twee seizoenen bij SC Heerenveen. De Duitser is afkomstig van ADO Den Haag, waar hij zijn hele carrière speelde.

”Ik was toe aan een club die meespeelt om de hogere plaatsen”, zegt Kum op de website van zijn nieuwe werkgever. Hij heeft daarbij altijd aan SC Heerenveen gedacht. “Ik weet nog dat Daryl Janmaat hier kwam spelen. Bij ADO heb ik een jaar met hem samengespeeld. Ik zag hem hier zo in actie en dacht: ‘Ja, bij SC Heerenveen zie ik mezelf ook nog wel eens spelen’. Heerenveen is een subtopper tot topper aan het worden. Het stadion is prachtig, bijna twee keer zo groot als dat van ADO. SC Heerenveen heeft gewoon een heel mooie uitstraling. De keuze om hier naartoe te komen was dus ook niet zo moeilijk voor mij."

En ook de Friese rituelen kunnen Kum wel positief stemmen. “Weet je wat ik altijd zo mooi vond als ik hier met ADO kwam spelen?”, vraagt hij. “Het volkslied dat gespeeld werd. Het lijkt me prachtig om dat nu zelf als speler van SC Heerenveen mee te maken. Ik moet alleen nog wel de tekst goed uit mijn hoofd leren, haha.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen