Gorter: "Hoop het zo goed als Poulsen te doen"

28 juni 2012, 17:29

Donny Gorter zette donderdag zijn handtekening onder een vierjarig contract bij AZ. De 24-jarige speler, die van origine middenvelder is, moet bij de Alkmaarders de erfenis van Simon Poulsen overnemen op de linksbackpositie.

“Ik hoorde anderhalve week geleden van de interesse van AZ”, blikt Gorter terug op de website van zijn nieuwe werkgever. “Ik wist gelijk dat ik deze stap wilde maken. AZ is een grote club, daar hoef je niet over na te denken. Ik denk dat ik er ook wel aan toe was.”

“Ik ben eigenlijk altijd middenvelder geweest, maar voel me nu thuis op de linksbackpositie. Tegenwoordig kom je als back veel op, zeker bij AZ", vervolgt Gorter. "Dat vind ik prettig. Ik hoop het zo te doen als Simon Poulsen: mijn man uitschakelen én meedoen aan de aanval.”

Bij AZ komt de multifunctionele speler, die overkomt van NAC Breda, een paar oude bekenden tegen. “Ik kom in een jonge, gretige groep terecht. Daar wil ik graag tussen lopen. Een aantal jongens ken ik vrij goed. Met Dirk Marcellis en Roy Beerens heb ik bij PSV gespeeld. We zijn van dezelfde lichting. En met Nick Viergever en Erik Falkenburg heb ik bij Jong Oranje gespeeld.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen