Italiaan Motta kan spelen tegen Engeland

23 juni 2012, 19:48

Vanwege een spierblessure stond er bij Italië een vraagteken achter de naam van Thiago Motta voor de kwartfinale tegen Engeland, komende zondag. Bondscoach Cesare Prandelli liet zaterdag echter weten dat de middenvelder gewoon kan spelen.

“Thiago Motta heeft met de groep meegetraind en kan spelen. Er is niets om je zorgen over te maken. Ik moet hem complimenteren met de wil die hij heeft getoond om deel uit te maken van de groep”, aldus Prandelli op de persconferentie. De coach is op zijn hoede voor de Engelsen.

“We hebben ons voorbereid met videobeelden van Engeland. Dat bevestigde dat zij één van de meest compacte teams op dit EK zijn, zeker in vergelijking met veel andere landen. Ze houden het veld klein, 38 à 39 meter, dus we moeten scherp zijn”, vervolgde Prandelli, die de opstelling nog niet prijs wilde geven.

Doelman Gianluigi Buffon stelde eerder deze week dat Italië niet het beste team op het EK is. Prandelli is het met hem eens. “Wij zijn inderdaad niet de beste, maar we hebben de toewijding en absolute wil om Italië weer de beste te laten zijn. We zijn de afgelopen weken vooruit gegaan en zijn daar tevreden over. Maar nu moeten we op dezelfde voet verder gaan tegen de topteams in de knock-outfase”, besloot hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen