Kuyt in Istanbul: "Heb dit even nodig"

20 juni 2012, 22:07

Dirk Kuyt spoelt zijn EK-kater weg in Istanbul. De Katwijker verkende woensdag alvast de stad waar hij vanaf volgend seizoen gaat voetballen in het shirt van topclub Fenerbahçe. Donderdag wordt hij medisch gekeurd en gepresenteerd.

“Zo hadden we het ook voor het EK afgesproken”, zegt Kuyt op de website van zijn management Sport-Promotion. “Zodra het toernooi voor Oranje zou eindigen, zou ik me een of twee dagen later in Istanbul melden voor de medische keuring en de officiële presentatie. Maar toen had ik niet verwacht dat ik al op 20 juni in Turkije zou arriveren... Het is inderdaad even de knop omzetten. Maar ik kijk hier wel naar uit.”

fans supporters

fans supporters

“Kijk, dat doet me nu echt goed”, glimlacht Kuyt na de lovende woorden van de clubdirecteur. “Je voelt hier het vertrouwen dat mensen in je hebben. De ontvangst is warm, hartelijk. Dat is gewoon heel erg prettig om te ervaren. De teleurstelling over het EK is er niet mee weggepoetst, maar ik had dit wel even nodig.”

Kuyt speelde slechts veertien minuten. Ook daar baalt hij van. “Dat zal ook niemand verbazen”, gaat hij verder. “Ik had me inderdaad een ander EK voorgesteld, voor de ploeg én voor mezelf. Ik denk ook dat ik van waarde had kunnen zijn, als ik meer was gebruikt. Aan de andere kant is het de bondscoach die beslist. Daar moet je je als speler altijd aan conformeren. Denken aan het teambelang, dat is de basis voor ieder elftal. Hoe nadelig dat ook voor jezelf uit kan pakken trouwens.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen