Oranje Leeuwinnen ruim langs Servië

20 juni 2012, 18:58

Het Nederlands vrouwenelftal heeft zijn laatste EK-kwalificatieduel met een ruime overwinning afgesloten. De Oranje Leeuwinnen zegevierden woensdag in Jakovo, bij een temperatuur van 35 graden Celsius, met 4-0 bij en over Servië.

Oranje was van meet af aan de betere ploeg. Na twintig minuten opende Manon Melis (foto) op aangeven van Sylvia Smit de score. Twintig minuten later verdubbelde Melis de voorsprong, deze keer na voorbereidend werk van Lieke Martens. Via dezelfde Martens en Daniëlle van de Donk werd het na de doelwissel 0-4.

Door de ruime zege sluit Oranje de groep af met negentien punten. Nummer twee Engeland heeft vijf punten minder, maar komt nog wel twee keer in actie. The Three Lions gaan donderdag op visite bij Slovenië en sluiten medio september af met een thuiswedstrijd tegen Kroatië, de twee hekkensluiters in de groep.

De poulewinnaars en de beste nummer twee plaatsen zich rechtstreeks voor het EK van volgend jaar in Zweden. De overige nummers twee spelen een play-off. Als gevolg van de driepunter is Oranje minimaal zeker van de tweede plek in de groep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen