Onoplettendheid breekt Oranje Leeuwinnen op

17 juni 2012, 20:07   Bijgewerkt: 18 juni 2012, 00:01

Het Nederlands vrouwenelftal heeft zich nog niet kunnen plaatsen voor het EK 2013 in Zweden. Bij winst op Engeland was het team van bondscoach Roger Reijners verzekerd van deelname aan de Europese titelstrijd, maar zondag werd in Manchester met 1-0 verloren.

Voor de doelwissel had Oranje het betere van het spel. Zo was Manon Melis twee keer dichtbij de 0-1. Aan de andere kant redde keepster Loes Geurts fraai op een schot van Eniola Aluko op de counter.

In het tweede bedrijf nam de druk op het Nederlandse doel toe. Al in de 47ste minuut lag de bal in het net na een heerlijke volley van Ellen White vanaf de rand van de ‘zestien’. Het feestje ging echter niet door; de grensrechter constateerde terecht buitenspel. Ruim een kwartier later namen de Engelsen alsnog de leiding. Uit een snel genomen vrije trap opende Rachel Yankey de score. De Oranje-speelsters beklaagden zich bij de scheidsrechter, maar die kende het doelpunt toe. Een minuut later was Oranje al dichtbij de 1-1; Claudia van den Heiligenberg trof de paal.

Gescoord werd er niet meer in Manchester. Ondanks het verlies blijft Oranje koploper in de groep, met twee punten voorsprong op Engeland. De Engelsen hebben echter nog een duel tegoed. Woensdag eindigen de Nederlandse vrouwen hun campagne met een uitwedstrijd tegen Servië. Engeland speelt een dag later uit tegen Slovenië en eindigt de kwalificatiecyclus halverwege september thuis tegen Kroatië. De poulewinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het EK, de nummer twee speelt play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen