Douglas: "EK was mooie binnenkomer geweest"

8 juni 2012, 11:01   Bijgewerkt: 8 juni 2012, 11:07

FC Twente-verdediger Douglas had Oranje graag willen vertegenwoordigen op het EK in Polen en Oekraïne. De geneutraliseerde Nederlander betreurt het dat hij pas na de zomer speelgerechtigd is voor ons land.

"Een EK was een mooie binnenkomer geweest. Ik heb nog nooit voor een nationale ploeg gespeeld, het lijkt me een bijzondere ervaring", laat Douglas weten aan NUsport. De 24-jarige verdediger beseft dat zijn kans nog wel zal komen. "Ik ben nog jong, mijn kans komt nog wel. Ik weet zeker dat ik Oranje ga halen. Dat moet gewoon. En als ik eenmaal bij de ploeg zit, dan ga ik niet meer weg. Ik hoop honderd interlands voor het Nederlands elftal te spelen."

De mandekker, die heeft aangegeven FC Twente deze zomer te willen verlaten, gaat het EK vanuit zijn vaderland Brazilië volgen. “Ik ben Oranje-supporter, volg de ploeg op de voet. Voor de wedstrijd tegen Denemarken heb ik vrienden en familie bij mij thuis uitgenodigd. Dan kijken we in de tuin, barbecueën, biertje erbij.” Douglas is optimistisch over kansen van Oranje op het EK. “We moeten de moeilijke poule doorkomen, dan kunnen we zomaar de finale halen.”

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen