Kuyt: "Ik blijf een echte Feyenoord-man"

7 juni 2012, 20:06   Bijgewerkt: 7 juni 2012, 22:49

In Rotterdam-Zuid hoopte men vurig op zijn terugkeer, maar het werd Fenerbahçe voor Dirk Kuyt. Na zes jaar Liverpool maakt de aanvaller komende zomer de overstap naar de Turkse volksclub. Daar hoopt hij in de voetsporen te kunnen treden van Pierre van Hooijdonk. “Als dat lukt, ben je bij zo'n club een eeuwige legende.”

Het leek zo mooi: John Guidetti vertrekt, Feyenoord zocht een nieuwe spits. En Dirk Kuyt was na zes seizoenen Liverpool, waarvan het laatste grotendeels als bankzitter, toe aan iets nieuws. Beide partijen gingen ook met elkaar rond de tafel. “Het feit dat ik dat gesprek aan gegaan ben, geeft aan dat ik open stond een terugkeer. Maar het bleek gewoon niet haalbaar, van beide kanten”, legt Kuyt uit tegen FCUpdate.nl.

Fenerbahçe wilde snel zaken doen en liet niets aan het toeval over. “Ze kwamen met een delegatie van vijf man, waaronder de trainer en de technisch directeur. Ze hebben precies uitgelegd waar ze met de club heen willen en welke rol ze voor mij in gedachten hebben. Daar kreeg ik een goed gevoel van, er sprak daadkracht uit.”

En dus wordt het niet de Rotterdamse Kuip, maar het Sükrü Saracoglustadion in Istanbul voor Kuyt. De aanvaller snapt dat supporters van Feyenoord hem die keuze wellicht niet in dank af nemen. “Maar ik blijf een echte Feyenoord-man. Iedereen die mij kent, weet dat. Ik begrijp dat supporters van Feyenoord teleurgesteld zijn, maar ik hoop nog steeds ooit terug te keren. Als mensen dat niet geloven, so be it.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen