AZ bevestigt komst transfervrije Viktor Elm

5 juni 2012, 21:12   Bijgewerkt: 7 juni 2012, 15:17

Wat eerder vandaag al in het nieuws verscheen, is nu daadwerkelijk officieel: AZ heeft de Zweedse middenvelder Viktor Elm vastgelegd. De 26-jarige Scandinaviër komt transfervrij over van SC Heerenveen, waar zijn 3,5 jarige contract was afgelopen. Hij tekende dinsdag in Alkmaar een verbintenis tot medio 2016.

“AZ gaf mij en mijn gezin een goed gevoel”, reageert Elm op zijn transfer op de website van zijn nieuwe werkgever. “Ik had meerdere opties om in andere landen te gaan spelen, maar wij hebben het hier naar ons zin in Nederland. We spreken de taal en weten hoe het leven er hier aan toe gaat. Het lijkt wat dat betreft veel op Zweden. Gevoel speelt voor ons nou eenmaal een grote rol.”

Elm wordt bij AZ herenigd met zijn jongere broer Rasmus Elm (24), ook een middenvelder. Het is echter nog maar de vraag of beiden volgend seizoen ook samenspelen in het elftal van trainer Gertjan Verbeek. "Of ik Rasmus ga overhalen om langer bij AZ te blijven? Dat ga ik wel proberen, ja. Zou leuk zijn. We hebben al vaker samen op een middenveld gespeeld. Rasmus als controleur en spelmaker, ik als lopende middenvelder die van box tot box gaat."

Rasmus Elm, die nog tot medio 2013 onder contract staat in Alkmaar, neemt na het EK in Polen en Oekrane een beslissing over zijn toekomst. De gebroeders Elm speelden in Zweden al een paar seizoenen samen bij Kalmar FF.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen