Kuyt verlaat Liverpool voor Fenerbahçe

3 juni 2012, 14:42   Bijgewerkt: 3 juni 2012, 17:23

Dirk Kuyt heeft tussen alle verplichtingen met Oranje door een nieuwe club voor volgend seizoen gevonden. De 31-jarige aanvaller van Liverpool, die afgelopen jaar vaker op de bank moest plaatsnemen dan hem lief was bij de Engelse club, zet zijn loopbaan enigszins verrassend voort bij het Turkse Fenerbahçe.

Kuyt maakte onder Kenny Dalglish een zeer teleurstellend seizoen door bij Liverpool. De 88-voudig international, die nog een contract had tot 2013 bij de Premier League-club, gaf ondanks zijn doorlopende verbintenis aan te willen vertrekken. Feyenoord hoopte de Katwijker daarop te verleiden tot een terugkeer, maar ving bot.

Kuyt treedt met zijn overstap naar Fenerbahçe in de voetsporen van een ander boegbeeld van de Rotterdammers. In 2003 verliet Pierre van Hooijdonk Feyenoord voor de Turkse topclub. Hoe veel geld er met de overstap van Kuyt gemoeid is, is vooralsnog niet bekend. Hij heeft voor drie jaar getekend in Istanbul.

"Dit is wat ik zocht", jubelt Kuyt op de website van zijn management. "Ik kijk hier echt naar uit. Fenerbahçe is een prachtige club om mijn carrière voort te zetten. Ze strijden elk jaar mee om de titel, spelen komend seizoen voorronde Champions League en hebben ambitie. Dat past bij mij.''

De aanvaller reist morgen met het Nederlands elftal af naar Polen, waar komende zaterdag het eerste EK-groepsduel tegen Denemarken wacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen