Zeefuik gidst Jong Oranje langs Luxemburg

1 juni 2012, 20:24   Bijgewerkt: 1 juni 2012, 20:57

Als Género Zeefuik zijn huidige vorm weet vast te houden gaat zijn nieuwe club FC Groningen nog veel plezier aan hem beleven. De aanvaller, die NEC deze zomer verlaat voor de noorderlingen, had vrijdag met drie treffers een belangrijk aandeel in de EK-kwalificatiezege van Jong Oranje op Luxemburg. De manschappen van bondscoach Cor Pot zegevierden uiteindelijk met 0-5.

Oranje kende een bliksemstart in het hertogdom. Na nauwelijks drie minuten leidde de ploeg al met 0-2 tegen Luxemburg U21 dankzij een fraaie afstandsknal van Feyenoorder Jordy Clasie en een penalty van Zeefuik, die zelf achter de bal ging staan nadat hij was neergehaald in het strafschopgebied.

Na rust was ook Leroy Fer vanaf elf meter trefzeker, waarna Zeefuik zijn drieklapper voltooide. Jong Oranje gaat aan kop in groep 10 en staat drie punten los van de directe concurrentie. Dinsdag treedt de equipe van Pot aan tegen Bulgarije. Als dat duel gewonnen wordt is kwalificatie voor de play-offs vrijwel zeker.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!