Graafschap: "Met Huistra weer dwingend spelen"

30 mei 2012, 13:37

Pieter Huistra heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij De Graafschap. De oud-coach van FC Groningen tekende voor één jaar en moet de Superboeren weer flair geven, na een in alle opzichten dramatisch verlopen seizoen in de Eredivisie.

"Met Pieter Huistra hebben we de trainer binnen, waar De Graafschap naar zocht", zegt Roland Vroomans, manager voetbalzaken op de clubsite. "Een ambitieuze professional die een lange staat van dienst heeft als voetballer en tevens als trainer op het hoogste niveau heeft gewerkt. Pieter staat voor verzorgd en aanvallend voetbal. We willen komend seizoen weer dwingend en met veel passie naar voren spelen."

De Graafschap begon het afgelopen seizoen met Andries Ulderink als coach. Hij werd ontslagen, waarna Richard Roelofsen het overnam. Roelofsen kreeg de ploeg echter niet aan het voetballen, met degradatie via de nacompetitie als logisch gevolg.

Huistra was de afgelopen twee jaar trainer van FC Groningen. Zijn eerste seizoen verliep goed, het tweede een stuk minder. Eerder deze maand werd hij ontslagen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen