AZ-coach Verbeek snapt keuze voor Bouma niet

29 mei 2012, 08:04

AZ-trainer Gertjan Verbeek kan weinig begrip opbrengen voor de beslissing van bondscoach Bert van Marwijk om Wilfred Bouma mee te nemen naar het EK. Andere opties, zoals Nick Viergever, waren logischer geweest, zegt hij in De Telegraaf.

"Gezien de problemen aan de linkerkant vind ik het opvallender dat hij Nick Viergever heeft laten afvallen. Op basis van mijn argumenten had ik nooit voor Wilfred Bouma gekozen. Gezien de prestaties van afgelopen seizoen en naar de toekomst toe is het besluit onlogisch. Bouma is er over twee jaar zeker niet meer bij", stelt de AZ-coach.

Verbeek haast zich te zeggen dat zijn mening geen kritiek op de bondscoach is. "Het is de keuze van de bondscoach, die vast zijn eigen afwegingen heeft. Hij zal zeggen dat Bouma ervaring heeft, zelfs op EK’s en WK’s. Ik vind dat hij in de eindfase van zijn carrière zit en bij PSV maar matig tot zwak presteerde", aldus Verbeek, die in het duister tast over de redenen van Van Marwijk om Bouma te verkiezen boven de 22-jarige Viergever. "Wat ook kan meespelen is dat Nick zich in Hoenderloo onvoldoende heeft laten gelden. Hij kijkt vaak de kat uit de boom. Het is gissen. Maar ik weet zeker dat het Nederlands elftal momenteel beter af zou zijn met Viergever dan Bouma."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen